Kančí guláš kořeněný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš kořeněný
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 46979 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
100 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
3 g | Kmín celý |
3 g | Koriandr celý |
3 g | Majoránka |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 176,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 140,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kančí maso, Kmín celý, Koriandr celý, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš kořeněný postup přípravy receptu:
1 | Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř, nové koření, tymián, jalovec, kmín, koriandr roztlučeme v hmoždíři. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, trochu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přiložíme kostky masa, osmahneme, promícháme a přisypeme koření z hmoždíře, přidáme rajčatový protlak, osolíme, krátce orestujeme, přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec guláš okořeníme majoránkou, zahustíme kousky chleba, pár minut ještě povaříme a odstavíme. |
Poznámka
Guláš podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Zvěřinu jsem ještě nikdny neochutnal vařil už někdo tento kančí guláš? Jak chutá maso z kance?
Na zvěřinu moc nejsem, ale tento kančí guláš oslovil i mne. Příště vyrazím se sousedem na posed, abych to měl se vším všudy. :-)
Gulášek může být dobrý, ale kde sehnat to kančí? Sama bych si na to asi netrofula, tohle je vaření spíš pro chlapy :-) M.
Kančí chutná skvěle, je to sice sezónní záležitost, ale stojí za to. Tenhle guláš je ideální pro slavnostnější příležitost.
Recept na Kančí guláš vypadá zajímavě, jen sehnat toho kance...