Marinovaná hřebenatka svatojakubská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 46981 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
10 g | Citronová šťáva |
20 g | Cukr třtinový |
400 g | Hřebenatka |
50 ml | Limetková šťáva |
1 ks | Lotosový kořen |
1 ks | Okurka salátová |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 585,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 215,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hřebenatka, Limetková šťáva, Lotosový kořen, Okurka salátová, Sezam - semena, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná hřebenatka svatojakubská postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky. Necháme chvíli odležet. |
2 | Mezitím si do mixéru dáme chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu a česnek s cukrem. Rozmixujeme na kaši. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání hřebenatky smažíme cca pět minut. |
4 | Na talíř už jen rozložíme maso a přidáme trochu chilli směsi. Vše na závěr ozdobíme plátky okurky, sezamovým semínkem a nasucho osmaženým lotosovým kořenem. |