Recept

Kančí guláš s marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 46983
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
400 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
100 g Citrony
6 g Cukr krupice
50 g Hořčice
4 g Jalovec
900 g Kančí kýta
600 g Knedlík kynutý
50 g Marmeláda rybízová
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Nové koření celé
5 ml Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
60 g Šlehačka ve spreji
100 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 324kJ
20% Sacharidy 72 g
51% Tuky 38 g
27% Sodík 531 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kančí guláš s marmeládou postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept