Kančí guláš s marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s marmeládou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 46983 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
400 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
100 g | Citrony |
6 g | Cukr krupice |
50 g | Hořčice |
4 g | Jalovec |
900 g | Kančí kýta |
600 g | Knedlík kynutý |
50 g | Marmeláda rybízová |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Nové koření celé |
5 ml | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
60 g | Šlehačka ve spreji |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 50,9mg |
Draslík | 143,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Kančí kýta, Knedlík kynutý, Marmeláda rybízová, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Šlehačka ve spreji, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu. |