Jednoduchý recept

Chléb s rozinkami z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46984
Kategorie: Přílohy

Ingredience

7 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Melasa
500 g Mouka pšeničná celozrnná
100 ml Olej slunečnicový
100 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sušený žitný kvásek
350 ml Voda pitná
30 g Žito

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
23% Sacharidy 83 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 134 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chléb s rozinkami z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s klíčky, kmín a lžíci sušeného žitného kvásku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího nalijeme med a melasu.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení, chléb o váze 0,9 kg a světlou kůrku, a pekárnu zapneme.

4

Rozinky propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a dobře osušíme.

5

Pět minut před ukončením cyklu hnětení – některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme rozinky.

6

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme chladnout. Krájet můžeme vlažný.

Poznámka

Tento chléb se vyznačuje nejen zajímavou chutí rozinek, ale i rychlou přípravou. Není vhodný pro delší skladování - jeho trvanlivost je maximálně 2 dny. Ochutit jej lze i semínky slunečnice nebo sezamu, případně nasekanými vlašský ořechy. Suroviny přidáváme do těsta společně s rozinkami. Doba pečení a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept