Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46985

Ingredience

200 g Kompot mandarinkový
400 g Krevety tygří - loupané
3 špetka Pepř citronový
100 g Rukola
80 g Salát Rosso
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl mořská
150 g Žampiony čerstvé
Marináda
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Med včelí
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 kávová lžička Pepř 4 barev
3 polévková lžíce Sirup javorový
3 špetka Sůl
2 špetka Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 30 g
22% Sodík 440 mg
47% Bílkoviny 27 g

Krevetová mísa postup přípravy receptu:

1

Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.

2

Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.

3

Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.

4

Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept