Krevetová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová mísa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 46985 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Kompot mandarinkový |
400 g | Krevety tygří - loupané |
3 špetka | Pepř citronový |
100 g | Rukola |
80 g | Salát Rosso |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl mořská |
150 g | Žampiony čerstvé |
Marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Limetka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
3 špetka | Sůl |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 346,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 420,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot mandarinkový, Salát Rosso, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli koření mleté, Limetka, Med včelí, Sirup javorový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř citronový, Rukola, Smetana 16% (pochoutková), Sůl mořská, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová mísa postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem. |
2 | Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme. |
3 | Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany. |
4 | Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme. |