Jednoduchý recept

Těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46986

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
700 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 857kJ
25% Sacharidy 89 g
3% Tuky 2 g
16% Sodík 325 mg
25% Bílkoviny 14 g

Těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme rozklepnuté vajíčko a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.

4

Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.

Poznámka

Doba hnětení - míchání těsta a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme. Pokud chceme houskové knedlíky, pak do těsta přidáme kostičky suché housky nebo rohlíků, vytvoříme dvě šišky a uvaříme je. Na ovocné kynuté knedlíky těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme z něj plátky podle velikosti ovoce. Naplníme je ovocem, zabalíme a uvaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept