Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46987 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
35 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná celozrnná |
60 g | Mouka sójová plnotučná |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka sójová plnotučná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. |
2 | Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme. |
4 | Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto. |
5 | Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme. |
Poznámka
Doba hnětení - míchání a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pokud chceme houskové přílohové knedlíky, pak do těsta přidáme kostičky suché housky nebo rohlíků, vytvoříme dvě šišky a uvaříme je. Na ovocné kynuté knedlíky těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme z něj plátky podle velikosti ovoce. Naplníme je ovocem, zabalíme a uvaříme.