Šolet s pohankou a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šolet s pohankou a fazolemi
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46988 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Cibule |
200 g | Fazole |
2 kg | Hovězí maso zadní |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 193,3mg |
Draslík | 270,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Pohanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Hovězí maso zadní, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šolet s pohankou a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V hrnci převaříme vodu, necháme ji vychladnout, vysypeme do ní fazole a necháme je celou noc namočené. |
2 | Umyté maso nakrájíme na velké kusy, které osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na oleji a cibuli opečeme maso z obou stran. Maso posypeme mletou paprikou, přisypeme fazole, zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 120 minut doměkka. Před dokončením vaření vmícháme do jídla uvařenou pohanku, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, opět hrnec přiklopíme poklicí, vložíme ho do teplé trouby a udržujeme teplé až do podávání. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme teplé.