Recept

Králičí hřbet s liščí omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 46990

Ingredience

1 špetka Kmín celý
400 g Králík hřbet
400 g Lišky čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máta
80 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Šalotka
100 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 868kJ
18% Sacharidy 64 g
78% Tuky 58 g
9% Sodík 190 mg
65% Bílkoviny 37 g

Králičí hřbet s liščí omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.

2

Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.

3

Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.

4

Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.

5

V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.

6

Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept