Králičí hřbet s liščí omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí hřbet s liščí omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 46990 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
400 g | Králík hřbet |
400 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 198,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 674,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Máta, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí hřbet s liščí omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů. |
2 | Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá. |
3 | Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. |
4 | Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci. |
5 | V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty. |
6 | Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme. |