Jednoduchý recept

Vepřové sleziny na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 470
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
120 g Tuk
1000 g Vepřová slezina
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
64% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Vepřové sleziny na cibulce postup přípravy receptu:

1

Vepřové sleziny očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na plátky, vložíme do vařící vody, krátce povaříme a dobře propláchneme.

2

Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slezinky, kmín a pepř, zastříkneme vodou a za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.

3

Slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec omáčku přecedíme na slezinky, osolíme a ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept