Jednoduchý recept

Kuřecí základ Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47000
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Cibule
130 g Karotka
1,5 kg Kuřecí skelety
10 g Nové koření celé
20 g Olej olivový
1 g Pepř černý celý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 29 kcal
Kilojoule 123kJ
1% Sacharidy 3 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 18 mg
1% Bílkoviny 0 g

Kuřecí základ Ambiente postup přípravy receptu:

1

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

2

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.

3

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

4

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

5

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept