Recept

Dušená telecí kýta se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47001
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
60 g Karotka
80 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
3 ks Pepř černý celý
70 g Pórek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
2% Sacharidy 7 g
64% Tuky 48 g
13% Sodík 251 mg
77% Bílkoviny 43 g

Dušená telecí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka.

2

Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme.

4

Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept