Karbanátky z matjesů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z matjesů
Karbanátky z matjesů
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Matjesy - filet |
80 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Slanina vepřová |
70 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 286,9mg |
Draslík | 212,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 291,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z matjesů postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme nadrobno, matjesové filety umeleme. V míse umícháme kompaktní hmotu z masa, slaniny, vajec, pepře, strouhanky a smetany. |
2 | Ze směsi tvoříme menší karbanátky a smažíme je po obou stranách na oleji. |