Tuňákový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový závin
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47014 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Na potření | |
---|---|
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 305,3mg |
Draslík | 532,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 629,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový závin postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka necháme okapat a pomocí vidličky rozdělíme na dílky. Pak jej vložíme do misy. |
2 | V kastrolu rozpustíme olej a na kostičky pokrájenou cibuli na něm orestujeme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli, restujeme, dokud nejsou měkké. |
3 | Ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu uvaříme rýži, scedíme ji a nasypeme do mísy k tuňákovi. Přidáme orestovanou cibuli a žampiony, na kostičky nakrájená uvařená vejce, pažitku, kopr, limetkovou šťávu a vše promícháme. Osolíme a opepříme. |
4 | Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
5 | Rozmrazené listové těsto vyválíme na slabý plát a na střed rozložíme tuňákovou náplň. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiložíme druhý vyválený plát listového těsta. Okraje přimáčkneme pomocí vidličky a přebytečné těsto odřízneme. Závin položíme na pečící papír a potřeme po celém povrchu rozšlehaným vejcem. |
6 | Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení závin vyjmeme a podáváme. |