Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tuňákový závin 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47014
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
2 kávová lžička Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
500 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
100 g Žampiony čerstvé
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,009 kcal
Kilojoule 4 220kJ
20% Sacharidy 72 g
74% Tuky 55 g
10% Sodík 208 mg
96% Bílkoviny 54 g

Tuňákový závin postup přípravy receptu:

1

Tuňáka necháme okapat a pomocí vidličky rozdělíme na dílky. Pak jej vložíme do misy.

2

V kastrolu rozpustíme olej a na kostičky pokrájenou cibuli na něm orestujeme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli, restujeme, dokud nejsou měkké.

3

Ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu uvaříme rýži, scedíme ji a nasypeme do mísy k tuňákovi. Přidáme orestovanou cibuli a žampiony, na kostičky nakrájená uvařená vejce, pažitku, kopr, limetkovou šťávu a vše promícháme. Osolíme a opepříme.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

5

Rozmrazené listové těsto vyválíme na slabý plát a na střed rozložíme tuňákovou náplň. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiložíme druhý vyválený plát listového těsta. Okraje přimáčkneme pomocí vidličky a přebytečné těsto odřízneme. Závin položíme na pečící papír a potřeme po celém povrchu rozšlehaným vejcem.

6

Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení závin vyjmeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept