Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47015
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Brokolice
200 g Cannelloni
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
300 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 45%
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
19% Sacharidy 69 g
256% Tuky 192 g
28% Sodík 553 mg
45% Bílkoviny 26 g

Cannelloni s brokolicí postup přípravy receptu:

1

Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.

2

Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.

3

Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.

4

Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.

5

Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.

6

Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.

7

Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept