Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 47016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
200 g | Čočka jedlá |
200 g | Hrášek |
4 ks | Jehněčí koleno |
50 g | Kapary |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Čočka jedlá, Hrášek, Jehněčí koleno, Rajčata, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku. |
2 | Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka. |
3 | Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena. |
4 | Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši. |
5 | Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou. |