Domácí cannelloni se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí cannelloni se špenátem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47018 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Krupice pšeničná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Omáčka bešamelová |
1 hrst | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Ricotta |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
5 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 325,2mg |
Draslík | 806,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Ricotta, Šunka dušená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí cannelloni se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, krupice, 4 vajec, 1/2 lžičky soli a 100 ml vlažné vody vypracujeme hladké těsto. Těsto vložíme do mísy a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Očistíme a omyjeme špenát, necháme ho okapat a ve vařící vodě ho chvíli blanšírujeme. Mozzarellu pokrájíme na kostičky, šunku na nudličky. |
3 | Opláchneme a osušíme oregano, otrháme lístky a najemno je nasekáme. Česnek oloupeme a pomocí lisu stroužky prolisujeme. Do mísy vložíme ricottu, mozzarellu, špenát, šunku, oregano a česnek, vše smícháme a dobře dochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC). |
4 | Zpracujeme odležené těsto na Cennelloni. Na pracovní ploše těsto rozválíme na tenký plát o síle cca 2 mm a vykrájíme čtverce o rozměru 10 x 10 cm. V hrnci si dáme vařit osolenou vodu a po porcích v ní čtverce vaříme. Poté je vyjmeme a necháme okapat. |
5 | Cannelloni si rozložíme na čistou pracovní plochu, poklademe je směsí se špenátem a čtverce zavineme. |
6 | Máslem vymažeme zapékací mísu a cannelloni do ní vkládáme skladem směrem dolů. |
7 | Rozklepneme poslední vejce a oddělíme žloutek od bílku, bílek nepoužijeme. Pecorino nastrouháme. Žloutek rozšleháme, přimícháme pecorino, olej a bešamelovou omáčku, dobře promícháme a směsí pokryjeme cannelloni. Posolíme a opepříme. Takto připravené cannelloni vložíme do střední části trouby na 20 minut. Po uplynutí doby cannelloni vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme. |