Zapečené nudle s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené nudle s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47021 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
300 g | Cibulka jarní |
350 g | Créme fraiche |
300 g | Gouda |
20 g | Máslo čerstvé |
750 g | Nudle vlasové |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 445,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,2mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibulka jarní, Olej stolní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Gouda, Máslo čerstvé, Nudle vlasové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené nudle s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a osušíme rozmarýn, otrháme jehličky. Připravíme pánev, na které bez tuku pozvolna do světlehněda jehličky opražíme, poté je stáhneme z pánve a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a osmažíme ji. |
2 | V míse pomocí mixéru smícháme creme fraiche s vejci. Šleháme 4 - 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme slaninu s rozmarýnem. |
3 | Omyjeme rajčata, odstraníme zelené okolí stopky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme a překrojíme napůl. |
4 | Připravíme hrnec s dostatečným monžstvím osolené vody, kterou přivedeme k varu, vložíme nudle a vaříme je 3 - 4 minuty. Uvařené je vyjmeme, necháme okapat a smícháme se zbylým olejem. Nastrouháme parmezán. Nudle promícháme s vaječnou směsí a 50 g parmezánu. |
5 | Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a posypeme tenkou vrstvou strouhanky. |
6 | Troubu předehřejeme na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). |
7 | Na dno formy rozložíme polovinu směsi s nudlemi, poklademe polovinami rajčat slupkou směrem nahoru a trochu je přitiskneme. Rajčata přikryjeme zbytkem nudlové směsi, poklademe zbylými polovinami rajčat a potřeme olivovým olejem. |
8 | Takto připravenou mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 35 - 40 minut. |
9 | Opláchneme bazalku a jarní cibulku. Každé zvlášť nasekáme. Přichystáme goudu, ze které odkrojíme kůru a sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Upečený nákyp vyjmeme z trouby a necháme 10 - 15 minut částečně vychladnout. Ještě horký nakrájíme, upravíme na talíře a podáváme se sýry, cibulkou a bazalkou. |