Recept

Zapečené nudle s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47021
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Anglická slanina
1 hrst Bazalka
300 g Cibulka jarní
350 g Créme fraiche
300 g Gouda
20 g Máslo čerstvé
750 g Nudle vlasové
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 kg Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
20 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
100 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

120% Kalorie 2,368 kcal
Kilojoule 9 909kJ
48% Sacharidy 174 g
195% Tuky 146 g
71% Sodík 1 g
170% Bílkoviny 95 g

Zapečené nudle s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a osušíme rozmarýn, otrháme jehličky. Připravíme pánev, na které bez tuku pozvolna do světlehněda jehličky opražíme, poté je stáhneme z pánve a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a osmažíme ji.

2

V míse pomocí mixéru smícháme creme fraiche s vejci. Šleháme 4 - 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a přidáme slaninu s rozmarýnem.

3

Omyjeme rajčata, odstraníme zelené okolí stopky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme a překrojíme napůl.

4

Připravíme hrnec s dostatečným monžstvím osolené vody, kterou přivedeme k varu, vložíme nudle a vaříme je 3 - 4 minuty. Uvařené je vyjmeme, necháme okapat a smícháme se zbylým olejem. Nastrouháme parmezán. Nudle promícháme s vaječnou směsí a 50 g parmezánu.

5

Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a posypeme tenkou vrstvou strouhanky.

6

Troubu předehřejeme na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC).

7

Na dno formy rozložíme polovinu směsi s nudlemi, poklademe polovinami rajčat slupkou směrem nahoru a trochu je přitiskneme. Rajčata přikryjeme zbytkem nudlové směsi, poklademe zbylými polovinami rajčat a potřeme olivovým olejem.

8

Takto připravenou mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme 35 - 40 minut.

9

Opláchneme bazalku a jarní cibulku. Každé zvlášť nasekáme. Přichystáme goudu, ze které odkrojíme kůru a sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Upečený nákyp vyjmeme z trouby a necháme 10 - 15 minut částečně vychladnout. Ještě horký nakrájíme, upravíme na talíře a podáváme se sýry, cibulkou a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept