Jednoduchý recept

Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47022
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

20 g Droždí
90 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Med včelí
300 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
18% Sacharidy 64 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 198 mg
23% Bílkoviny 13 g
Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
  • Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
  • 1
  • Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
  • 2
  • Vložit obrázek

Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60 gramů změklého másla a vejce. Přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přeneseme je na vymazaný pečicí plech a necháme je chvíli pod čistou utěrkou kynout.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a vdolky v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

6

Upečené vdolky ještě teplé potřeme ze všech stran rozehřátým máslem. Podáváme potřemé džeme nebo medem, případně posypané nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vdolky z pšeničného těsta z domácí pekárny
Moc dobrý recept. Musela jsem přidat trošku hladké mouky, těsto by se hodně lepilo na ruce, ale jinak jsem opravdu spokojená. Vdolky jsou slazené jen tou lžičkou medu a pak tím, čím je potřete. Já jsem potírala domácími švestkovými povidly a sypala tvarohem. Bochánky jsou na povrchu hezky křupavé a uvnitř jako mech, jemné a nadýchané. Určitě jsem nepekla naposledy smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept