Jednoduchý recept

Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47024
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

20 g Droždí
1 kávová lžička Med včelí
300 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka sójová plnotučná
90 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
11% Sacharidy 40 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 185 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vdolky ze sójového těsta z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme 60ml olivového oleje a přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 18 stejně velkých dílů. Vytvarujeme z nich vdolky, přendáme je na vymazaný plech a necháme pod čistou utěrkou chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

5

Ihned po upečení je potřeme ze všech stran rozehřátým olivovým olejem.

Poznámka

Sójové vdolky jsou vhodné k zeleninovým a luštěninovým teplým jídlům a omáčkám. Můžeme je servírovat i namazané medem, džemem, posypané skořicovým cukrem... Pšeničnou hladkou mouku je možné nahradit moukou pšeničnou celozrnnou. Vdolky pak budou výživově hodnotnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept