Recept

Penne s fenyklovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47026

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
200 g Brambory sladké (Batáty)
2 ks Fenykl sladký - hlíza
1 špetka Hřebíček
1 špetka Nové koření celé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
100 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
200 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 890kJ
16% Sacharidy 56 g
25% Tuky 19 g
42% Sodík 835 mg
25% Bílkoviny 14 g

Penne s fenyklovým krémem postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.

2

Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.

3

V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.

4

Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.

5

Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.

6

Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.

7

Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept