Penne s fenyklovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s fenyklovým krémem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47026 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
200 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Hřebíček |
1 špetka | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
200 g | Těstoviny Penne |
1,5 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 770,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Brambory sladké (Batáty), Hřebíček, Nové koření celé, Olej stolní, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Těstoviny Penne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s fenyklovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme. |
2 | Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky. |
3 | V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením. |
4 | Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu. |
5 | Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí. |
6 | Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut. |
7 | Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme. |