Jednoduchý recept

Chlebová slunečnice se semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47027

Ingredience

10 g Cukr třtinový
20 g Droždí
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
10 g Lněné semínko
200 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mouka sójová plnotučná
10 g Mák - semena
75 g Olej slunečnicový
10 g Sezam - semena
10 g Slunečnice - semena
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
17% Sacharidy 60 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 202 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chlebová slunečnice se semínky postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme 50 gramů slunečnicového oleje a prášek do pečiva. Přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu dáme med.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a těsto na ní rozdělíme na malé bochánky a každý potřeme po stranách olejem. Kruhovou koláčovou formu vymažeme a bochánky do ní rovnáme od středu kolem dokola do kruhu tak, aby vytvořily podobu květiny. Formu přikryjeme utěrkou a bochánky necháme vykynout do dvojnásobné velikosti. Vykynuté potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme semínky.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nemají zlatavou barvu.

Poznámka

Chlebovou slunečnici můžeme upéct i v sladší podobě - do těsta dáme více cukru a upečenou slunečnici posypeme krystalovým cukrem, smíchaným se skořicí. Těsto můžeme využít i na domáci hamburgery - upečeme velké bochánky, které se dají naplnit. Posypeme je ale pouze sezamovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept