Tresčí filé s cibulí a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé s cibulí a pomerančem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
480 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 258,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé s cibulí a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Společně s oloupanou cibulí dáme do většího hrnce se 4mi lžícemi oleje. Ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 8min povaříme. |
2 | Mezitím filé zaprášíme moukou, v pánvi rozpálíme olej a spolu s neoloupaným stroužkem česneku maso 2-3min z každé strany osmahneme. Poté vyjmeme, necháme okapat a přidáme do hrnce s cibulí. Povaříme ještě cca 1min a odstavíme. |
3 | Filé s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. Dozdobíme pomerančovou kůrou. |