Jednoduchý recept

Těstovinový salát s červenou čočkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47030
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Červená řepa sterilovaná
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Čočka červená
500 ml Masový vývar
1 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Farfalle
150 g Uzené maso vařené
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 878kJ
23% Sacharidy 83 g
153% Tuky 115 g
35% Sodík 692 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstovinový salát s červenou čočkou postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

2

Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme.

3

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka.

4

V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno.

5

Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept