Těstovinový salát s červenou čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s červenou čočkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47030 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Čočka červená |
500 ml | Masový vývar |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
150 g | Uzené maso vařené |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 376,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Cibule, Citronová šťáva, Čočka červená, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny Farfalle, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s červenou čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. |
2 | Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. |
3 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka. |
4 | V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno. |
5 | Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme. |