Jednoduchý recept

Chutná jednoduchá domácí pizza

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47032

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
3 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
30 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
360 ml Voda pitná
20 g Šunka dušená
20 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 799kJ
9% Sacharidy 33 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 148 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chutná jednoduchá domácí pizza postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu.

6

Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená.

Poznámka

Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit pšeničnou moukou celozrnnou. Koření a ostatní suroviny na náplň pizzy můžeme použít podle chuti různé. Místo sýru Parmezán je možné použít i Mozzarellu. Doba hnětení - míchání - kynutí a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept