Chutná jednoduchá domácí pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutná jednoduchá domácí pizza
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47032 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 g | Droždí sušené |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Parmezán |
360 ml | Voda pitná |
20 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 23,6mg |
Vláknina | 491,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Droždí sušené, Med včelí, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chutná jednoduchá domácí pizza postup přípravy receptu:
1 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl. |
2 | Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto. |
4 | Pracovní plochu posypeme moukou a z těsta na ní vyválíme kulatou placku o síle 1 centimetr, kterou přeneseme na vymazaný pečicí plech. Okraje po celém obvodu mírně nadzvedneme. Těsto potřeme olivovým olejem a pak ještě rajčatovým protlakem, posypeme částí bylinek. Přidáme plátky šunky, nakrájené žampióny, posypeme nastrouhaným sýrem a zbylými bylinkami. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pizzu v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud okraje těsta a sýr nemají nemají zlatavou barvu. |
6 | Pizzu podáváme teplou, chutná je ale i studená. |
Poznámka
Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit pšeničnou moukou celozrnnou. Koření a ostatní suroviny na náplň pizzy můžeme použít podle chuti různé. Místo sýru Parmezán je možné použít i Mozzarellu. Doba hnětení - míchání - kynutí a názvy programů se mohou lišit podle typu domácí pekárny.