Salát s tagliatelle a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s tagliatelle a zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47033 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
300 g | Brokolice |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Máta |
1 hrst | Meduňka |
150 g | Mrkev kořen |
10 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Tagliatelle |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 510,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 118,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Máta, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Meduňka, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s tagliatelle a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme papriku, nakrájíme ji na čtvrtky a zbavíme jader. Slupkou nahoru ji vložíme na plech, který dáme do střední části trouby a papriku 7 minut grilujeme, dokud se na slupce netvoří puchýřky a nezačne černat. Poté papriku vyjmeme, překryjeme vlhkou utěrkou, odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté ji oloupeme a pokrájíme na podélné proužky. |
2 | Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme 2 lžíce olivového oleje, přivedem k varu a vložíme tagliatelle, které uvaříme al dente dle návodu na obalu. Na poslední 4 minuty varu vložíme k těstovinám mrkev a brokolici. Poté vše scedíme, vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychlanout. Občas nudle se zeleninou promícháme, aby se neslepily. |
3 | Omyjeme rajčata, ostraníme okolí slupky, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Slupku oloupeme, rajčata překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme nadrobno. Petrželku, tymián, meduňku, mátu, šalvěj a bazalku opláchneme a otrháme lístky. Mátu a šalvěj najemno nasekáme. Tymián, meduňku a petrželku nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na menší kousky. |
4 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje a papriku s rajčaty na něm osmahneme. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Směs přidáme k těstovinám, přimícháme bylinky a ihned podáváme. |