Jednoduchý recept

Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47035

Ingredience

20 g Citronová kůra
30 ml Med včelí
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
9 g Sůl
5 g Sůl mořská
1,3 kg Vepřová pečeně
0,5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek
20 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
2% Sacharidy 6 g
56% Tuky 42 g
39% Sodík 772 mg
47% Bílkoviny 26 g

Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt.

2

Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept