Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
20 g | Citronová kůra |
30 ml | Med včelí |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
20 g | Šalvěj čerstvá |
9 g | Sůl |
5 g | Sůl mořská |
1,3 kg | Vepřová pečeně |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 535,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Med včelí, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt. |
2 | Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce. |