Jednoduchý recept

Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47037
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Kmín mletý
400 ml Mléko plnotučné
200 g Mrkev kořen
0,5 hrnek Rýže neloupaná (Natural)
1 špetka Šalvěj sušená
1 kávová lžička Slunečnice - semena
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
26% Sacharidy 93 g
323% Tuky 242 g
8% Sodík 164 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:

1

Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody.

2

Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme.

3

Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby sušení mrkve-cca 6h. Připravujeme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept