Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47037 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
400 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mrkev kořen |
0,5 hrnek | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Slunečnice - semena |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 486,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže neloupaná (Natural), Slunečnice - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Šalvěj sušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody. |
2 | Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme. |
3 | Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby sušení mrkve-cca 6h. Připravujeme předem.