Jednoduchý recept

Jednoduché domácí langoše

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47038

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
40 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka pšeničná hrubá
200 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
14% Sacharidy 51 g
55% Tuky 41 g
9% Sodík 188 mg
15% Bílkoviny 9 g

Jednoduché domácí langoše postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

4

Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.

5

V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.

Poznámka

Upečené langoše se podávají naslano s kečupem, sýrem, česnekem..., nebo nasladko s džemem, medem... Místo čerstvého droždí můžeme použít 5 gramů droždí sušeného. Bílé víno lze nahradit 5ml vodky, smíchané s 50 ml vody. Hrubou pšeničnou mouku můžeme v receptu nahradit moukou pšeničnou celozrnnou. Doba přípravy těsta - hnětení - míchání - kynutí - a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept