Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47039 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Cuketa |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
100 g | Olivy černé |
100 g | Oříšky piniové |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 689,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Ocet vinný červený, Olej stolní, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s rajčátky a černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Cherry rajčata otrháme ze stonku, omyjeme a okolí stopky vykrojíme. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Připravíme pánev a bez tuku na ní dozlatova opražíme piniová jádra. Omyjeme cuketu, nakrájíme ji na podélné plátky silní asi 1/2cm, poté na šikmé nudličky. Cuketu osolíme. |
2 | Olivy necháme okapat a vypeckujeme je. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a česnek na něm dozlatova osmažíme. Vyjmeme, přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat. Nakrájenou cuketu osušíme a podusíme ji na česnekovém oleji 2-3 minuty. Cuketu občas promícháme, poté ji vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Olej zachytíme. |
3 | Na struhadle nastrouháme nahrubo ovčí sýr. Bazalku opláchneme, otrháme lístky, část odložíme stranou na později, ostatní nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, překrojíme podélně na poloviny, zbavíme jadýrek a nakrájíme na velmi malé kousky. V misce smícháme česnekový olej, olivový olej, ocet, sůl, chilli papričku a vytvoříme salátovou zálivku. |
4 | Tagliatelle nalámeme na kousky o délce 5-6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme je al dente dle návodu na obalu. Poté je scedíme, necháme okapat a smícháme s ostatním. Přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme ozdobené lístky bazalky. |