Jednoduchý recept

Špagetový salát s tygřími krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47040

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Créme fraiche
300 g Krevety tygří
0,5 hrst Meduňka
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
350 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
20% Sacharidy 71 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 211 mg
43% Bílkoviny 24 g

Špagetový salát s tygřími krevetami postup přípravy receptu:

1

Připravíme krevety. Vyloupeme je z krunýřů, na hřbětě podélně nakrojíme a ostraníme střívko. Poté krevety omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme.

2

V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a špetku soli. Do marinády vložíme krevety a necháme je marinovat asi 1 hodinu. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.

3

Opláchneme a osušíme meduňku, otrháme lístky a několik jich odložíme stranou. Ostatní nakrájíme. V misce smícháme creme fraiche, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do zálivky přidáme pokrájenou meduňku.

4

Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, vložíme na plech a pod grilem v troubě grilujeme z každé strany maximálně 2 minuty.

5

Do velké mísy vložíme špagety, salátovou zálivku a přidáme krevety. Citron omyjeme a rozkrájíme na dílky. Salát upravíme do misek a podáváme ozdobený lístky meduňky a dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept