Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47042 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
8 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Hříbky čerstvé |
500 g | Játra kuřecí |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 hrst | Petržel - nať |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
300 g | Těstoviny Spaghettini |
350 ml | Víno bílé |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 287,5mg |
Draslík | 414,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Játra kuřecí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si dáme vařit 150 ml bílého vína, ve kterém vaříme sušené hříbky, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Poté houby necháme vychladnout a najemno nasekáme. |
2 | Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a stroužky pomocí lisu prolisujeme. V pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme. Na pánev přidáme hříbky, zbytek vína, rajčata i se šťávou a citronovou šťávu. Vše promícháme a vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou, až se rajčata rozvaří, což trvá cca 30 minut. Poté stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Ke směsi přidáme 100 ml olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. |
3 | Odblaníme kuřecí játra, omyjeme je, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi je ve zbytku olivového oleje po částech na silném plameni zprudka osmažíme a vložíme do rajčatové omáčky. Necháme vychladnout do druhého dne. |
4 | Následující den uvaříme špagety v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Těstoviny uvařené al dente scedíme, necháme okapat a ještě horké je smícháme vychlazenou omáčkou z rajčat. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Salát necháme odstát. |
5 | Omyjeme a osušíme bazalku a petrželku. Několik lístků bazalky dáme stranou, ostatní spolu s petrželkou najemno nasekáme a přimícháme do salátu. Nastrouháme pecorino. Upravíme do misek a podáváme ozdobené bazalkou a pecorinem. |