Recept

Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 47042
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 hrst Bazalka
5 stroužek Česnek
150 g Cibule
8 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Hříbky čerstvé
500 g Játra kuřecí
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 hrst Petržel - nať
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
300 g Těstoviny Spaghettini
350 ml Víno bílé
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
12% Sodík 237 mg
48% Bílkoviny 27 g

Těstovinový salát s kuřecími játry a hříbkovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci si dáme vařit 150 ml bílého vína, ve kterém vaříme sušené hříbky, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Poté houby necháme vychladnout a najemno nasekáme.

2

Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a stroužky pomocí lisu prolisujeme. V pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a česnek a osmahneme. Na pánev přidáme hříbky, zbytek vína, rajčata i se šťávou a citronovou šťávu. Vše promícháme a vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou, až se rajčata rozvaří, což trvá cca 30 minut. Poté stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Ke směsi přidáme 100 ml olivového oleje, sůl, pepř a promícháme.

3

Odblaníme kuřecí játra, omyjeme je, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi je ve zbytku olivového oleje po částech na silném plameni zprudka osmažíme a vložíme do rajčatové omáčky. Necháme vychladnout do druhého dne.

4

Následující den uvaříme špagety v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Těstoviny uvařené al dente scedíme, necháme okapat a ještě horké je smícháme vychlazenou omáčkou z rajčat. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Salát necháme odstát.

5

Omyjeme a osušíme bazalku a petrželku. Několik lístků bazalky dáme stranou, ostatní spolu s petrželkou najemno nasekáme a přimícháme do salátu. Nastrouháme pecorino. Upravíme do misek a podáváme ozdobené bazalkou a pecorinem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept