Farfalle s krůtími prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s krůtími prsy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47045 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Hrášek |
150 g | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Kečup |
300 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Farfalle |
2 polévková lžíce | Víno portské |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 641,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Jogurt bílý, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s krůtími prsy postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody přidáme 2 lžíce oleje a vaříme v ní farfalle dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek necháme rozmrazit. |
2 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si pánev, na které rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme maso, které ze všech stran opečeme. Dochutíme solí, pepřem, sundáme z pánve a necháme vychladnout. |
3 | Omyjeme rajčata, odstraníme okolí slupky, nakrojíme je do křížku a spaříme horkou vodou. Rajčata oloupeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a dužinu nakrájíme. |
4 | Dresink připravíme ze smetany, jogurtu, vína, kečupu, soli, pepře a špetky cukru, vše promícháme. Promícháme všechny přísady i s dresinkem a chvíli necháme odležet. Upravíme do koktejlových misek a podáváme. |