Recept

Opékaní humři se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47049
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

12 ks Scampi
Marináda
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Sirup javorový
Na obalení
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Mandle plátky
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
3% Sacharidy 10 g
60% Tuky 45 g
16% Sodík 315 mg
14% Bílkoviny 8 g

Opékaní humři se smetanou postup přípravy receptu:

1

Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.

2

Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.

3

Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.

4

V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.

5

Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.

6

Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept