Opékaní humři se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaní humři se smetanou
Opékaní humři se smetanou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47049 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
12 ks | Scampi |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
Na obalení | |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Mandle plátky |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 52,8mg |
Vláknina | 209,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Sirup javorový, Kopr čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Scampi, Olej olivový, Pepř citronový, Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaní humři se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy. |
2 | Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup. |
3 | Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet. |
4 | V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách. |
5 | Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova. |
6 | Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme. |