Recept

Tvarohový dort s pomerančem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4705

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
100 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
1 špetka Soda jedlá
100 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 742kJ
16% Sacharidy 59 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 148 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tvarohový dort s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 100C.

2

Jeden pomeranč nakrájíme na silnější plátky, naskládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme cca 25min.

3

Mezitím ušleháme máslo se žloutky, tmavým cukrem, ricottou a trochou nastrouhané pomerančové kůry. Poté postupně přišleháme mouku a špetku jedlé sody. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

4

Kulatou dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme plátky druhého pomeranče, rozetřeme připravenou směs a pečeme při 160C asi 30minut.

5

Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, ozdobíme plátky pečeného pomeranče a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept