Candát s ráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s ráčky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 47051 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
300 g | Candát obecný |
80 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rak říční |
300 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 181,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová šťáva, Olej stolní, Rak říční, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s ráčky postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme olej, sůl, pepř, hořčici a citronovou šťávu. Na talíř natrháme salát a vše pokapeme dresingem z misky. |
2 | Raka vložíme do vroucí vody a povaříme pět minut. Poté jej dáme na salát. |
3 | Na pánvi z každé strany pět minut osmažíme na 20ml oleje candátí filety. Poté je přiložíme k salátu na talíř. Vše nakonec pokapeme dresingem a podáváme s opečenou bagetou. |