Salát z fazolových lusků s matesy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolových lusků s matesy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 47052 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
140 g | Zavináče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 400,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Oregano sušené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Zavináče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolových lusků s matesy postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě očistíme fazolové lusky, na chvilinku je ponoříme do horké osolené vody, vyndáme a vložíme pro změnu do vody studené. Lusky poté nakrájíme na větší kousky. |
2 | Na polovinu rozkrojíme jarní cibulku a přidáme na salát. Vše poté pokapeme šťávou z citronu smíchanou s olejem. Na fazolky položíme matesa, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme pepřem, solí a květem dobromyslu. |