Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47053

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Brambory
1 ks Cibule
150 g Houby sušené
50 g Jíška instantní
150 g Lišky čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 344kJ
11% Sacharidy 41 g
41% Tuky 31 g
49% Sodík 971 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kulajda s liškami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut.

2

Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit.

3

Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí.

4

Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept