Kulajda s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kulajda s liškami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47053 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
100 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby sušené |
50 g | Jíška instantní |
150 g | Lišky čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 394,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Jíška instantní, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kulajda s liškami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé lišky očistíme od nečistot. Na pánvi rozehřejeme máslo a lišky zprudka opečeme. Vedle na páře vaříme natvrdo vejce při teplotě 65 stupňů cca 90 minut. |
2 | Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme jíšku, brambory, mouku, cibuli, houby a sůl s pepřem a bobkovým listem. Obsah hrnce uvedeme do varu a necháme hodinu vařit. |
3 | Polévku přecedíme a přidáme do ní smetanu. Ještě dochutíme octem, pepřem a solí. |
4 | Před podáváním už jen přidáme ze skořápky vyloupaná vejce a opečené lišky. |