Vepřová líčka na tymiánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová líčka na tymiánu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47054 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
800 g | Vepřová líčka |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 828,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 213,2mg |
Vláknina | 363,2mg |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Vepřová líčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová líčka na tymiánu postup přípravy receptu:
1 | Vepřová líčka očistíme, potřeme solí a pepřem, přidáme k nim sádlo, vše posypeme tymiánem a dáme péct do trouby na 80 stupňů doměkka. Líčka poté vyndáme z trouby, dáme je na pánev, přidáme sádlo z pekáče a líčka opečeme dozlatova. Poté přidáme vývar a krátce podusíme. |