Selečí kotleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selečí kotleta
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47055 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo syrové |
600 g | Selečí kotleta |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 293,1mg |
---|---|
Cholesterol | 115,9mg |
Draslík | 7,1mg |
Vláknina | 319,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo syrové, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Selečí kotleta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Selečí kotleta postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme rozehřáté sádlo s pepřem a solí. Směsí následně potřeme selečí kotletu ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme tymián a pečeme z obou stran, dokud není vnitřní teplota cca 60 stupňů. |
2 | V ten moment je maso upečené, avšak zároveň zůstane šťavnaté. |