Jednoduchý recept

Rizoto s řeřichou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47056

Ingredience

100 g Kroupy ječné
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl mořská
700 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 429kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 26 g
40% Sodík 810 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rizoto s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.

2

Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.

3

Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept